معاون گردشگری به استفاده از ظرفیت فرابورس و حمایت خیرین در ارتقای وضع موجود سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای بین راهی اشاره کرد و گفت: می توان برای کسب حمایت های مردمی اعلام عمومی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی علیاصغر شالبافیان با حضور در نشست کمیته نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی بینراهی ذیل ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور که به مسئولیت ستاد اقامه نماز به عنوان یکی از اعضای اصلی در محل سالن خلیجفارس معاونت گردشگری برگزار شد، گفت: اهمیت موضوع اقامه نماز و ارائه خدمات شایسته به نمازگزاران و گردشگران از جمله موضوعات ملموسی است که نشان از تقید واقعی به دینداری دارد. با توجه به نیاز جدی به ارتقای وضع موجود مسئولیت واحد به ستاد اقامه نماز به عنوان یکی از اعضای اصلی ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور واگذار شده است و پیرو این اقدام ضمن کسب حمایت سایر ارگانهای اجرایی و عضو ستاد، در حال پیشبرد چندین محور اجرایی در زمینه بهبود وضعیت نظافت، بهداشت و نگهداشت نمازخانهها و سرویسهای بهداشتی بین راهی هستیم.
رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور افزود: طی اقدامات و برنامهریزیهای صورت گرفته هماکنون با راهاندازی بخش ثبت شکایات از سرویسهای بهداشتی در سامانه ملی سفر ۰۹۶۲۹ زیر نظر کانون اتومبیلرانی و جهانگردی به عنوان بخش تابعه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و نیز ایجاد سامانه راهنماز به عنوان سامانه ارزیابی نمازخانههای بینراهی توسط ستاد اقامه نماز، بستر مساعدی برای ارزیابی وضعیت موجود و رفع سریع نواقص ایجاد شده است و همچنین در تلاش هستیم تا با مکانیابی واحدهای مربوطه در نرمافزارهای مکانیاب تلفن همراه ضمن آمایش و تسریع در ارائه خدمات، وضعیت موجود را ارتقا دهیم.
شالبافیان همچنین با اشاره به اینکه الگوسازی و تجلیل از استانهای موفق در زمینه ارتقای نگهداشت و نظافت سرویسهای بهداشتی و بینراهی در دستور کار قرار دارد، گفت: بر اساس بستر نظارتی شکل گرفته مذکور، استانهای کشور موظف هستند با بسیج ظرفیتهای حاکمیتی در استان نسبت به رفع سریع نواقص و گزارش کامل به ادارات کل استانی و ستاد اقامه نماز اقدام کنند. از این رو ضمن بررسی عملکرد اقدامات استانی در تلاش هستیم به منظور الگوسازی نسبت به تجلیل خادمین این حوزه اقدام کنیم.
معاون گردشگری با اشاره به اینکه نیاز به آمایش و گزارش کامل از وضعیت موجود سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای بینراهی زمینه مدیریت و راهاندازی واحدهای مورد نیاز را در پی خواهد داشت، افزود: ستاد اقامه نماز با همکاری سایر اعضای ستاد سفر، توجه جدی به خلاء اطلاعاتی و آمایشی وضع موجود واحدهای خواهد داشت تا با اعلام سریع نسبت به رفع نیازهای اولویتدار در مکانهای مربوطه اقدام شود.
رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین به استفاده از ظرفیت فرابورس و حمایت خیرین جهت ساخت و ارتقای وضع موجود سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای بین راهی اشاره کرد و گفت: با بررسی خلاءها و به کارگیری ظرفیتهای موجود میتوانیم جهت کسب حمایتهای مردمی اعلام عمومی کنیم تا به واسطه این اقدام هزینهکرد و تأمین منابع مالی کاملاً ملموس شود.
شالبافیان همچنین نسبت به پشتیبانی و ارائه خدمات مساجد علاوه بر ادای فریضه نماز ضمن رعایت شانیت مکان مورد احترام، تاکید کرد و گفت: علاوه بر تأمین زیرساختهای لازم و تلاش برای احداث، افزایش بهرهوری امکانات موجود نیز در رأس برنامههای مربوطه قرار دارد.
همچنین در این نشست سید علی مهدیان معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی رئیس ستاد اقامه نماز درباره اقدامات دارای اولویت در زمینه ساماندهی سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای بین راهی گفت: استانداردسازی فضاهای اقامه نماز، تعیین متولی مساجد و نمازخانههای بین راهی، توسعه نظارتها و بهبود شرایط موجود تا رسیدن به وضع مطلوب از جمله گامهایی است که در اولویت اجرا قرار دارد.
وی افزود: برای ایجاد فضاهای اقامه نماز در مناطقی که نیاز داریم و دسترسی کم است یا به نوعی توجیه اقتصادی برای سرمایهگذاری وجود ندارد نیز در تلاش هستیم محیطهای موقتی را برای اقامه نماز ایجاد کنیم تا به صورت منفرد و مستقل مورد استفاده قرار گیرد.
بدون شرح