سمنان- مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه ثبت شاهوار در فهرست ملی در زمره مطالبات مردم استان بود که خوشبختانه انجام شد، گفت: اجازه تعرض به منابع طبیعی این منطقه را نخواهیم داد.
امیر کرم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در سالی که گذشت با توجه به اعتبارات سفر رئیس جمهور و حمایت مسئولان استانی، توانستیم ۱۱۵ پروژه عمرانی مطالعاتی داشته باشیم، بیان کرد: در دولت سیزدهم خوشبختانه نگاه ویژهای به مقوله میراث فرهنگی و گردشگری در استان شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر تلاش کردیم که بر روی مطالبات مردم نیز در بخشهای گردشگری تمرکز داشته باشیم، افزود: یکی از مطالبات مردم پروژه گردشگری درمانی، آب گرم سمنان محسوب میشود که سالها مغفول مانده بود و علی رغم توان و مزیت بالای اقتصادی که داشت، از آن بهره برداری نمیشد.
احیای طرح گردشگری آب گرم
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان بیان کرد: مطالعات مسیر دسترسی آب گرم از سمت افتر سرخه و شهر سمنان به پروژه مذکور با اعتبار دو میلیارد تومان به انجام رسیده و میخ کوبی طرح و مسیر نیز انجام شده است لذا امیدواریم که بتوانیم با بهره برداری هر چه سریعتر از این طرح اقتصاد گردشگری، هم در زمینه جذب گردشگر درمانی و هم اشتغالزایی موفقیتهای چشمگیری را کسب کنیم.
کرم زاده با اشاره به انجام طرح مطالعات بنای شیخ علاء الدوله سمنانی در یک سال اخیر، بیان داشت: مرمت این بنا با توجه به فرونشست زمین و فرسایش خاک، در دستور کار قرار گرفت و با مجمع بینالمللی موسوم به ایسکارسا به توافق رسیدیم که کار جمعی خوبی برای نخستین بار به صورت پایلوت در کشور در این بنا، انجام شود.
وی با بیان اینکه آزاد سازی کاروانسرای سمنان دیگر مطالبه مردم مرکز استان بود که خوشبختانه این اقدام هم اجرایی شد، افزود: کاروانسرای شاه عباسی سمنان سالها در اختیار قوه قضائیه به عنوان زندان سمنان قرار داشت که بالاخره این رها سازی صورت گرفت.
سند کاروانسرای سمنان صادر شد
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه سند این کاروانسرا به نام میراث فرهنگی با پنج هزار و ۵۰۰ متر عرصه و اعیان ثبت شد، تاکید کرد: در صدد هستیم که تا ماه آینده ساختمان دادگاه انقلاب سمنان را نیز تملک کنیم تا مجموعه این بنای فاخر ارزشمند به بخش خصوصی برای مرمت واگذار شود.
کرم زاده با بیان اینکه این بنا میتواند میزبان خیل عظیم گردشگران باشد، ابراز داشت: یکی دو شرکت بخش خصوصی نیز برای مرمت کاروانسرای شاه عباسی سمنان اعلام آمادگی کردهاند و بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این طرح گردشگری مهم در استان سمنان صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از مگا پروژههای دیگر گردشگری استان سمنان کاروانسرای میاندشت است که ۱۷ هزار متر زیربنا دارد و بزرگترین کاروانسرای سالم ایران محسوب میشود که از دوران صفوی به یادگار رسیده است، افزود: این بنا در دولت سیزدهم با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری، به بخش خصوصی واگذار شده تا بهره اقتصادی خوبی از آن برده شود.
موزه بزرگ سمنان
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه تاکنون برای کاروانسرای میامی ۳۵ میلیارد تومان هزینه شده است، تاکید کرد: مشکلات زیرساختی، راه دسترسی، آب و … خوشبختانه با تلاش مسئولان استانی و شهرستانی حل شده است.
کرم زاده با بیان اینکه ثبت ملی قله شاهوار از جمله دیگر مطالبات مردم استان سمنان بود که خوشبختانه این امر نیز اتفاق افتاد، گفت: مشکلاتی که این منطقه گردشگری در حوزه تخریب معدنی داشت در دست پیگیری است و لذا اجازه تعرض به منابع طبیعی منطقه را نخواهیم داد.
وی با بیان اینکه موزه بزرگ سمنان از دیگر مطالبات مردم استان سمنان در مقوله گردشگری است، گفت: موزه بزرگ سمنان در زمره پروژههای مهم ما در اقتصاد گردشگری است چرا که میتواند تمدن چند هزار ساله استان سمنان را به گردشگران داخلی و خارجی بشناساند.
واگذاری کاروانسرای دامغان
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان همچنین با بیان اینکه موزه بزرگ سمنان خوشبختانه اعتبارات خوبی را نیز داشت و ما توانستیم در این طرح برنامههای خوبی را اجرا کنیم، افزود: هم اکنون پیمانکار در این بنای مهم گردشگری در حال کار است و امیدواریم که تا آخر شهریورماه سقف طبقه دوم این موزه بزرگ هم ساخته خواهد شد.
کرم زاده با بیان اینکه مقوله شروع به کار بهره بردار بخش خصوصی کاروانسرای دامغان از دیگر موضوعات مهم اقتصاد گردشگری استان سمنان است که دارای اهمیت بود، ابراز کرد: این کاروانسرا سالها است که معطل باقی مانده بود و لذا در دولت سیزدهم خوشبختانه واگذار شد.
وی افزود: طرح مرمتی کاروانسرای دامغان با اعتبار یک و نیم میلیارد ریال اعتبار توسط بخش خصوصی در حال انجام است و امیدواریم که تا سال آتی این مجموعه نیز آماده بهره برداری شود و بتوانیم شاهد حضور گسترده گردشگران در آن باشیم.
بدون شرح