یک استاد دانشگاه گفت: رشته مدیریت بحران در گردشگری نداریم و به همین دلیل دچار سردرگمی میشویم.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربههای خانههای بومگردی امروز شنبه ۱۱ شهریور در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد در این نشست روشن بابایی استاد گردشگری گفت: رشته مدیریت بحران در گردشگری نداریم و به همین دلیل دچار سردرگمی میشویم. نسخه سازمان جهانی جهانگردی هم برای ایران جواب نمیدهد چون دنیا میگوید کرونا آمده شما تور را کوچک کنید. ایرانی میگوید قبلاً هم کوچک برگزار میکردم. پس نسخههای ارائه شده متناسب با هر کشور نیست.
وی گفت: امروز وزارت میراث فرهنگی آئین نامه جدیدی درباره گردشگری کشاورزی میدهد در اجرا دچار مشکل میشوید. ما مشابه هیچ یک از اکولوژها را نمیتوانیم در ایران اجرا کنیم.
بوم گردی یک تشکلی دارد که میتواند حرف بزند اعضای این جامعه برای ایجاد ارزش مشترک کنار هم جمع شده اند و در سایه رقابت و رفاقت کار میکنند. از دید یونسکو گردشگری فرهنگی انبوه و خلاق را داریم.
استاد گردشگری بیان داشت: گردشگری فرهنگی اصولاً از جاذبه فرهنگی به وجود میآید بحث ما تاریخ و فرهنگ و معماری است. همچنین هسته اولیه برای کار بوم گردی هنر و عناصر اولیه است. پس اگر دنبال گردشگری فرهنگی هستید باید این محورها را دنبال کنید.
بابایی بیان داشت: اگر بتوانید کسب و کاری راه اندازی کنید که بابت آن به شما پول بدهند خلاق هستید. اینکه چه محصول و موادی میتواند مورد نیاز باشد تفاوت دارد.
انواع مکاتب در ارتباط با طبیعت وجود دارد از جمله مکاتب طبیعت ستیز طبیعت گریز طبیعت گرا طبیعت ساز.
وی افزود: در ایران با پدیده خاصی به خاطر بیکاری به دلیل مهاجرت روستاییها رو به رو هستیم ولی بوم گردی جلوی آن را میگیرد. برخی اوقات شاهدیم اقامتگاه بوم گردی ساخته میشود آن ساختمان دیگر اقامتگاه سنتی نیست چون تعریف بوم را بهم زده است.
بابایی ادامه داد: یکی از فرصتهای مهم بوم گردیها کمک به منطقه حفاظت شده، حفظ و بهبود تنوع زیستی، مبادله فرهنگی، آموزش زیست محیطی و افزایش آگاهی گردشگران است.
وی با بیان اینکه اگر قرار است در حوزه بوم گردی اتفاقی بیفتد حرف اول و آخر آن را آموزش میزند گفت: بوم گردی میخواهد از محیط طبیعی و جامعه خود حفاظت کند.
وی گفت: سه اصول پایه برای بوم گردی در محیط کشاورزی وجود دارد از جمله داشتن چیزی برای بازدیدکنندگان تا ببینند مثل تورهای آموزشی، تفریحات، جشنوارهها و رویدادهای خاص، دوم داشتن چیزی برای آنها تا انجام دهند مثل فعالیتهای آموزشی خلاقانه یا میوه چینی، سفالگری و غیره و سوم داشتن چیزی برای آنها مثل مواد غذایی یا نوشیدنیها، سوغات و فروشگاههای مزرعه، شکار و ماهیگیری خرید کنند.
بابایی گفت: ۵ راه برای درآمدزایی در گردشگری کشاورزی عبارتند از اول خودچینی در کشاورزی چراکه افراد دوست دارند خودشان میوه بچینند و شما هم نیروی کار رایگان داشته باشید. دوم رویدادهای فصلی گردشگران را جلب میکند، سوم، تعطیلات مزرعه یک آرامش منحصر به فرد ارائه میدهد. چهارم خواب و صبحانه کاملاً میتواند سودآور باشد. سوم تورهای آموزشی برند و آموزش شما را میسازد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد بدهید هر سال یک شهری پایتخت جشنها نوروزی برگزار شود گفت: در ایران ۵۰ میلیون کاربر اینترنتی دارید اگر بتوانید کسب و کارهایی ایجاد کنید که آنها مخاطب شما باشند موفق خواهید شد.
بوم گردیها میتواند محل خوبی برای برگزاری مراسم ازدواج باشد. در بوم گردی آشپزی در طبیعت داشته باشید. به جدول خوراکیها توجه کنید
موزه پنیر هلند کارگاه تهیه سوشی کارهای خلاقانه کشورهای دیگر است که باید به آنها توجه کرد.
وی در توضیح اینکه چطور بوم گردی موفق داشته باشیم گفت: یک بوم گردی باید از یک فرودگاه بیشتر از یک ساعت فاصله نداشته باشد منابع کافی برای پوشش کمبودهای راه اندازی داشته باشد به اقتصاد سبز توجه کند در برند سازی روستا کار کند.
بدون شرح