تصاویری از بازگرداندن الواح هخامنشی به کشور در فرودگاه مهرآباد

الواح هخامنشی از جمله آثاری است که حدود ۹۰ سال پیش با موافقت دولت وقتِ ایران از کشور، خارج و به دانشگاه شیکاگو «امانت» داده شد. این الواح در بازگشت سفر رئیس جمهور از نیویورک وارد کشور شد. دریافت 1 MB ... بیش تر بخوانید

۹ صندوق حامل الواح هخامنشی همراه رئیس جمهور به ایران آمد

وزیر میراث‌فرهنگی با انتشار متنی نوشت: پیگیری‌ها نتیجه داد و سرانجام ۹ صندوق، هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم از آمریکا تحویل گرفته شد. به گزارش خبرگزاری مهر؛ عزت الله ضرغامی با انتشار متنی در صفحه شخصی خود نوشت: در فرودگاه هستم. قرار است از آقای ‎رئیس‌جمهوری و ۳۵۰۶ لوح تاریخی مربوط به دوره هخامنشی که در هواپیمای ایشان است استقبال کنم. پیگیری‌های مستمر نتیجه داد و سرانجام ۹ صندوق، هر کدام به وزن ۷۵ کیلوگرم که شامل مجموعه‌ای ارزشمند از میراث فرهنگی و تمدنی کشور است، از آمریکا تحویل گرفته شد. ... بیش تر بخوانید

موزه‌های دفینه ۳ روز تعطیل می شوند

گروه موزه‌های دفینه به منظور انجام امور تعمیر و نگهداری موزه‌ها به مدت سه روز تعطیل خواهند بود. به گزارش خبرگزاری مهر، تمامی موزه‌های وابسته به گروه موزه‌های دفینه شامل موزه هنر ایران، پردیس موزه‌ای دفینه، موزه زمان، پردیس موزه‌ای شهدای رامسر، مرکز فرهنگی موزه‌ای نور و روشنایی یزد، موزه ملی هنرهای اصفهان و مرکز فرهنگی موزه‌ای خودروهای تاریخی ایران در روزهای دوم، سوم و چهارم مهر ماه به منظور انجام امور تعمیر و نگهداری تعطیل خواهند بود. علاقه مندان برای بازدید می‌توانند از روز پنجم مهر ماه به این موزه‌ها مراجعه کنند. ... بیش تر بخوانید

نان محلی محبوب لرستانی‌ها ثبت ملی شد/ «چزنک» چگونه پخته می‌شود؟

خرم‌آباد- در جریان ثبت ۶ اثر لرستان در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس کشور، غذای محلی «چزنک» نیز ثبت ملی شد؛ غذا و نان محلی که محبوبیت زیادی در بین مردم این استان دارد. دریافت 36 MB خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: نان و غذای محلی «چزنک رغو»، نان سنتی در استان‌های غرب کشور از جمله لرستان است که پخت سنتی آن روی «ساج» صورت می‌گیرد. در لرستان بازار برخی شیرینی‌های محلی در ایام مختلف سال از جمله سیزده بدر و ماه مبارک رمضان بسیار داغ می‌شود، در اغلب شهرها و روستاهای لرستان شیرینی‌های متعددی بر سر سفره قرار می‌گیرد. این شیرینی‌ها با توجه به فصول مختلف و نوع مهیاکردن آن متنوع هستند، «چزنک» و «ساکی پز» را روی ساج (تابه) درست می‌کنند و به همین دلیل عموماً در فصل تابستان و بهار پخته می‌شود چون در این فصل زنان لر در فضای آزاد اقدام به درست کردن غذا و نان می‌کنند. نان محلی «چزنک» به خاطر نیاز به مواد اولیه محدود و در دسترس همه، پخت آسان و سریع می‌تواند یک میان وعده همیشگی باشد. عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در این رابطه گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته شش اثر میراث‌فرهنگی.. ... بیش تر بخوانید